Nyheter

Airtime Sales, Bauer Media, NENT Radio, Ocean Outdoor, PlayAd, Readly och Smartclip första medierna på nya bokningsplattformen lumoad

Några av Sveriges största traditionella medier och säljhus är med vid lanseringen av den nya bokningsplattformen lumoad. En samlad plattform där medier, produktionsbolag och mätbolag möts för att underlätta för landets alla annonsörer. Digitaliseringen och den stora inhouse-trenden bland Sveriges annonsörer har påverkat hur media bokas idag. Genom lumoad möjliggörs geografiskt avgränsad marknadsföring över flera medier, hjälp med reklamproduktion och mätning av kampanjerna, allt bokat på ett par klick.

Att boka reklam upplever många som krångligt och det finns företag som därav är begränsade i att nå sina kunder. Nu lanseras bokningsplattformen lumoad.com som är tänkt att möjliggöra lokala, regionala och nationella bokningar hos några av de största medierna i Sverige. Genom lumoads plattform kan annonsörerna boka mediekanaler, produktion och mätning med ett klick och efter att annonsörerna checkat ut sin varukorg sköter lumoad inplaneringen med medierna, produktionsbolagen och mätbolagen och bekräftar när allt är klart.

Arbetet med utvecklingen av bokningsplattformen har pågått under ett år. Utmaningen har till stor del legat i att förenkla svåra medieköp och produktionsbeställningar, för att uppnå en enkel bokningsprocess av effektiva produkter. För medierna är plattformen tänkt att göra det möjligt att nå ut till fler kunder än vad de hinner med dagens bearbetning. Plattformen avser också att förenkla för alla de reklambyråer och produktionsbolag ute i landet att för sina kunders räkning boka en kampanj över flera medier som fram tills idag både varit komplicerat och tidskrävande.

Så här säger medierna om varför satsningen via lumoad är viktig i dagens medielandskap;

Björn Aronsson, CEO, Airtime Sales

Airtime Sales ambition är att ständigt utveckla närvaro, tillgänglighet och effektivitet i allt vi gör genom vår säljkår och befintliga tredjepartsbolag. Kunderna vi samarbetar med finns i hela landet och vi vill erbjuda dem tillgång till våra produkter under dygnets alla timmar och på deras villkor. Utöver det har vi höga målsättningar att nå ut till alla annonsörer vi ännu inte träffat, för att berätta om styrkan i vårt erbjudande. Samarbetet med lumoad är en naturlig utveckling av våra säljkanaler för att uppnå just det. Tjänsten sänker dessutom trösklarna för medieköp och automatiserar delar av köpprocessen vilket vi vet efterfrågas av många kunder. lumoad blir således en viktig del i vår strategi och stärker vår vision att vara den ledande och självklara partnern för smarta annonslösningar

Johnny Strömgren, Sales Director, Bauer Media

Med en alltmer snabbrörlig digital värld där både sälj och köpresan möts digitalt vill vi skapa ett bra och starkt komplement för våra annonsörer att enkelt kunna köpa av oss. Vi vet att många av våra regionala kunder idag är vana att göra digitala köp själva och vi kommer med samarbetet med lumoad möjliggöra det som ytterligare ett komplement och en del av vår affär framåt. Det ligger också helt i linje med den automatisering stor del av branschen strävar mot. Vi vill erbjuda både nya och befintliga lokala kunder att snabbt kunna ta del av våra annonslösningar för att enkelt kunna ta vara på effekten av ljud.

Martin Backman, Director of Sales, NENT Radio

”I ett mer segmenterat medielandskap blir det allt svårare för den lokala annonsören. När nya moderna lösningar med fokus på enkelhet och transparens presenteras är det självklart för oss att medverka. Vi ser att lumoad kan bidra på ett smart sätt till att hjälpa annonsörer att komplettera sina investeringar i traditionella medier. Ofta investeras stora delar digitalt då detta är smidigt och enkelt, i dessa fall behöver de traditionella medierna utvecklas för att möta annonsörerna på deras villkor. Vi verkar för att vara en del av att göra det enklare och smartare för våra annonsörer.

Anders Persson, Director of Operations & Business Intelligence, Ocean Outdoor Nordics

Ocean Outdoor är en ledande D/OOH aktör med verksamhet i Norden, UK, Nederländerna och Tyskland. Då medielandskapet utvecklas konstant går lumoads erbjudande, i form av en multimedie-plattform med programmatiska köp, som hand i handske med Ocean Outdoors ambition om att nå ut till fler intressenter med såväl lokala, regionala eller nationella kommunikationsbehov. Vår ambition är att erbjuda Integrerad Out Of Home vilket bl.a. innebär närvaro för våra annonsörer i miljöer som köpcentrum, transit och resecentrum, livsmedelsbutiker samt i city och vid vägar. Tillsammans med lumoads kan vi helt enkelt nå fler på ett enklare sätt, säger Anders Persson, Director of Operations & Business Intelligence, Ocean Outdoor Nordics

Halvard Kristiansen, MD, Smartclip Nordics

Smartclip har sedan starten varit en pionjär inom online video och har som ambition att demokratisera det öppna internet. Genom att tillgängliggöra Smartclips räckvidd på en oberoende plattform som lumoad kan vi växla upp våra insatser och tillgängliggöra Smartclip’s varulager för en ännu större kundgrupp i Sverige. I en tid då allt fler delar av näringskedjan kontrolleras av några få stora aktörer, välkomnar vi lumoads initiativ i Sverige.

Mats Ståhl, Country Manager Sweden at PlayAd by ShowHeroes Group

ShowHeroes Group, tidigare PlayAd Media Group på den svenska och nordiska marknaden, är Europas mest innovativa digitala teknik- och mediekoncern. Flexibilitet och målgruppsinriktning i kombination med lokala publicister med hög trovärdighet är några av ShowHeroes Groups ledord. Annonsören erbjuds därmed ”En fantastisk annonsmiljö, lokala täckning och en engagerad målgrupp” Lumoads bidrar till att sänka tröskeln för annonsörer att komma i gång eller skala upp sina kampanjer, på sina egna villkor. Därför välkomnar vi lumoads initiativ och ser detta som ett självklart steg mot framtidens medievärld.

Daniel Hamrin, Content Lead Nordics, Readly

Det är snart fyra år sedan vi lanserade Readly Ads som ger annonsörer möjligheten att kombinera de bästa delarna av annonsering i magasin och digitalt – hög time spend, stort engagemang och tillgång till riktig data från magasin annonsering. Det är riktigt kul att så pass många stora annonsörer har upptäckt denna ”nya” annonsprodukt och fördelarna med att kunna annonsera i merparten av alla svenska magasin. Tillsammans med Lumoad hoppas vi kunna utveckla detta ytterligare och inleda samarbeten med nya kategorier av annonsörer.

Niclas Öhman, Chief Product Officer, Nepa

Många annonsörer har länge skött delar av sin mediestrategi inhouse, särskilt när det gäller sociala medier, investeringar i sök med mera. Lumoad ger annonsörer möjligheten att även kunna ta steget när det gäller mer traditionella medier. En viktig del i marknadsföringsstrategin är uppföljning, testning och utvärdering. NEPA vill stötta och erbjuda enkla sätt att kunna få ett kvitto på att det man investerar i ger resultat. Genom lumoad kommer vi på NEPA erbjuda paket för att mäta sina kampanjer. Vi tror att många kunder över hela Sverige kommer att växa om de på ett enklare sätt kan få tillgång till både medier, produktion och kostnadseffektiva mätningar av sina investeringar.

Fredrik Johanson, VD, Motion Nerds

”Vi på Motion Nerds älskar när saker och ting rör på sig. I den snabbrullande värld vi lever i, ser vi alltid till att vara steget före, för att på bästa sätt tillhandahålla absolut bästa resultat och service. Med lumoad som partner kan vi ta oss fram ytterligare ett kliv mot en så friktionsfri process som möjligt. Att producera reklamfilm behöver inte vara krångligt, det vet både lumoad och vi, och snart även du!

Läs mer på DagensMedia